Öppettider:

Sommar 2016

24 juni - 7 augusti

13 - 14 augusti

kl: 11.00 - 17.00

 

Välkomna!

Vi hantverkare

Malin Lindmark

Med havet och Ratans kulturhistoriska miljö som inspirationskälla tillverkar jag kallrörd tvål på gamla tiders vis med förnyade kunskaper. Olika oljors egenskaper bidrar till olika sorters tvålar vad gäller hårdhet, storlek på skum och doft. Läs mer här

Mail: malin.lindmark[at]ratan.se

Min webbshop

Mia Petersson

Jag är en allhantverkare, mina alster här i boden är främst smycken, trådslöjd, och betongalster, men jag syr lite också. Jag är lite av en återvinnare, jag skapar gärna nya saker av gamla ting. Inspirationen kommer från mina barn och allt som är vackert. Följ @mia.petersson på instagram

Mail: mia.petersson[at]hantverkiratan.se

 

Ritva Lundberg

Jag gör smycken, gärna rustika och robusta, av en uppsjö olika pärlor. Jag plockar vilda örter och blandar hemgjord örtsalt och olika téer. Jag stickar och virkar, gärna små saker som pulsvärmare och babysockar. Min inspiration och skaparglädje kommer från min hemmiljö, Ratans skogar och stränder.

bild på Matti

Matti Laitinen

Jag är född i Uleåborg i norra Finland. Via Umeå och Sävar bor vi nu i Ratan sedan 15 år. Hantverk har alltid varit en stor del av mitt liv. Även jakt och fiske. Eftersom knivar alltid varit med i mitt liv sedan barnsben är det naturligt att de tillhör mina favoriter. Hantverket har utvecklats från att ha tillverkat bruksknivar och presenter till mina kompisar till att i dag göra både bruksknivar och mera exklusiva knivar i olika material samt med blad från olika smeder.

bild på Viviann

Viviann Backman

Jag sysslar mest med silverarbeten, jag förvandlar gamla vackra silverskedar till ringar, halssmycken och örhängen. Jag gör också smycken av andra material, som till exempel cernitlera, samt glas med tekniken glasfusing. I butiken i Ratan hittar du också mina små arbeten i gips och betong.

bild på Kerstin

Kerstin Adlerborn

Jag började väva för ca 25 år sedan och intresset ökar hela tiden. Jag väver gärna mattor, då man återanvänder det som ska slängas. Sjalar och pläder i ull, dukar i bomull och lin och grytlappar som jag väver i de flesta färger och tekniker. De tekniker jag använder är tuskaft (tvåskaft) , kypert och dräll.

bild på Kristina

Kristina Broman

Min kreativitet har växlat skepnad genom åren, men i Hantverksboden har jag sydda alster. Tygernas färg och form inspirerar mig till att omvandla dem till något användbart, som kan förgylla vardagen för någon. Jag syr främst i bomull, och vill att det jag gör inte bara ska se bra ut, utan också kännas skönt att ta i.

bild på Märta

Märta Hedvall

För fyra år sedan provade jag att skapa med stengodslera och sedan dess är jag helt fast i dess värld. Färg, form och teknik går att variera närmast i det oändliga och det är nog det som fick mig att fashineras så pass att jag hösten 2013 ställde i ordning en egen verkstad. Verkstaden är belägen i Vännäsby, Brån 110 och där skapar jag främst bruksgods men också en del annat smått och gott. Jag arbetar också med textil och syr fodral för stickor, virknålar samt synålar.

Deborah Collins

Jag gör fönsterdekorationer, ljuslyktor och lampor av färgat och texturerat glas. Ibland använder jag trä, metalltråd och glaspärlor i mina mönster. Jag använder främst den tradionella tiffany-metoden att skapa mina föremål. Min inspirationskälla är ljus och återsken och hur de förändras under dagen och genom årstiderna.

Titta gärna in på: Lake view crafts

 

Tony Collins

Min inspiration kommer från naturen och den värld som omger mig. Jag arbetar främst med trä men ibland använder jag även andra naturmaterial. Träet tar jag gärna lokalt hemifrån Sverige men även från andra delar av världen. Jag producerar olika användbara och dekorativa alster med en svarv som till exempel smyckeskrin, ljusstakar, pennor och nyckelringar.

Titta gärna in på: Lake view crafts

Bild på Lisa

Lisa Bjurdamm

En textilsamlare som skapar framförallt vid symaskinen. Inspirationen till mina kläder kommer ofta från sagor och berättelser. Jag syr främst barnkläder, men då och då även plagg till vuxna. Spana gärna in min blogg! 

 http://solsmula.blogspot.se/